Til Minne Om Jan Werner

Til minne om Jan Werner

Helt siden hans debut (i Norges hittil største talenkonkurranse, i 1994, Talentiaden på NRK), har Jan Werner vært en av de bestselgende og mest populære artistene i landet.

Hans unike stemme, som strekker seg over hele 4 oktaver,og personlighet har fascinert fans i over et tiår.

 

Jan Werner, originalt Jan Werner Danielsen, ble født i april 1976, på et lite tettsted i Nord-Odal. Han var alltid interessert i musikk og teater, men det  var ikke før han var tolv år gammel at hans enorme potensiale ble oppdaget. Hans mor fortelle oss om en gang da krystallbollen hennes ble delt i to etter at Werner presenterte en særskilt høy tone. Hun visste da at stemmen og musikken kom til å bli en stor del av hennes sønns liv.

 

Jan Werner brukte tenårene ved å starte hans egen teatergruppe, spille trumpet i diverse lokale korps og ved å delta i talentkonkurranser. Han fikk sin første platekontrakt i 1989, i en alder av 13,  men Werner følte det var altfor tidlig å starte en karriere, før stemmebåndene hans var ferdigutviklet. Platekontrakten resulterte i én single, ”My Prayer”, hvilket er fortsatt en populært samleobjekt blant Jan Werners fans.

 

Han brukte de neste fem årene på å utvikle sin tenorstemme, men også sin fantastiske mezzo sopran, hvis styrke og kontroll fortsetter å imponere hans fans og kritikere når de hører musikken hans.

 

Jan Werner vant Norges største talentkonkurranse i 1994, og mottok den første kulturelle olympiske gullmedlaje for OL i Lillehammer samme år. Universal Records signerte deretter kontrakt med den unge Jan Werner, og han ga ut 6 album før hans bortgang,  og solgte nærmere én million plater og singler siden hans debut! Han siste verk var hans 2007 album ”Stronger”, som solgte til dobbel platinum, hvilket tilsvarer over 80 000 solgte.

 

Hans 2003 album derimot, ”Singer Of Songs”, solgte til trippel platinum, over 120 000 solgte, og resulterte i åpningen av fredspriskonserten med ”Air”, og solgte ut konserter i Royal Albert Hall, og Carnegie Hall i New York. Selv om Jan Werner hadde stor suksess som plateartist, betød det mest for ham å synge foran et publikum, hvilket beskrives å være en fantastisk opplevelse.

 

Julekonsertene, musikal showene og album turneer var utsolgt overalt hvor han var. Med all denne suksessen klarte Jan Werner likevel å holde benene plantet godt i jorden. Han var alltid ydmyk og tankefull. Hans motto var ” Jeg vil gjøre det beste jeg kan og se hvor langt jeg kan komme”.

 

Jan Werner døde bare 30 år gammel - men musikken hans vil leve videre sammen med minnene i våre hjerter.

 

Fokus Entertainment  ©  2007-2019   |   Design by Do iT Better Designs