ARTISTENE

Blåtoner 2018

Knut Anders Sørum har mange år bak seg som artist, låtskriver og musiker. Den siste tiden har totningen med den store stemmen gjort seg best bemerket som den første mannlige vinneren av "Stjernekamp" ( NRK, 2016 ). Dette har gitt ham muligheten til å besøke kulturhus og festivaler landet rundt - vår og sommer 2017.

 

Sørums meritter som plateartist strekker seg i hovedsak fra et album med personlige tolkninger av Alf Prøysens låter i 2010 ( PRØYSEN ) , via hans soulalbum med eget materiale på totning i 2013 ( Ting Flyt ) til det seneste albumet som ble sluppet i etterkant av seieren i "Stjernekamp" i 2016 ( AUDIENS 1:1 ).

 

Med både oppdrag som supportartist for Stevie Wonder ( Kongsberg Jazz i 2014 ) og en lang rekke større oppdrag for TV, er Sørum en artist som håndterer både det store format og de nære intime scener. I produksjonen Blåtoner har Sørum funnet seg svært godt til rette med andre musikere, hvor de utfyller og løfter hverandre.

 

Lewi er en artist i ordets rette forstand. Han elsker å spille live og har stått på scenen siden han var 8 år. Han har lenge vært en ettertraktet bassist og multimusiker, og han har backet de beste artistene i årevis. Sammen med barndomskompisen Knut Anders Sørum og bandet Expect turnerte han USA og Europa på kryss og tvers. I de senere år har Lewi turnert med Kurt Nilsen og Narum, og i tillegg gir han 30.000 publikummere gåsehud hver sommer på «Urbane Totninger» - Norges største sommershow.

 

Da Lewi gikk solo for første gang, skrev Oppland Arbeiderblad følgende: «Som vokalist har han for lengst markert seg som en av landets aller, aller sterkeste… låtene hans har refrenger som nekter å fjerne seg fra øregangene…» Lewi er en ærlig artist på alle måter. Det er ikke noe jåleri. Ikke noe juggel. Her er det kvalitet og ekte vare. Og han leverer. Alltid.

 

 

I 2006 slo Elvira  gjennom for fullt med albumet Quiet Exit som åpnet dørene for en helt ny generasjon norske singer/songwritere. Albumet  solgte over

50 000 eksemplarer, og anført av kjempehitene Egypt Song og Love I Can't Defend traff Elvira de norske platekjøperne, radiolytterne og kritikerne midt i hjerterota. Det var lenge siden Norge hadde sett liknende musikalsk talent.

 

Senere samme år gjorde Elvira stor suksess sammen med Bjørn Eidsvåg i duetten "Floden". Elvira hadde nådd ut til en bred del av folket, og intensiv turnering gjorde henne raskt til allemannseie. Norge hadde funnet en popprinsesse som både viste dybde og tilgjengelighet.

 

I 2008 kom oppfølgeren Indian Summer, og singelen "The One You Cannot Keep" klatret høyt på radiolistene.

 

I 2011 kom Lighthouse, fulgt av "I Consentrate on You" i 2013, et samarbeidsprosjekt med Mathias Eick som høstet gode kritikker.

 

 

Turneen Blåtoner har med årene blitt en stadig større publikumsuksess, og disse 3 artistene har i år inngått et spennende samarbeid!

 

Blåtoner har høstet fantastiske kritikker for sine egne tolkninger av kjente julesanger, samt nyskrevne låter.

 

De ønsker å fortsette og gi publikum en

julekonsert hvor formidling av tekst

og å skape høytidsstemning står i fokus.

 

 

Fokus Entertainment  ©  2007-2019   |   Design by Do iT Better Designs